BASISOPLEIDING

sessie 1 : (IN)ZIEN . . .

Een vorming die zó dicht staat bij wat elke leerkracht op school of in de klas elke dag ervaart. Onwaarschijnlijk interessant !   

Vanuit de klaspraktijk en met tal van voorbeelden maak je kennis met nestinzichten en -vaardigheden. Je leert hoe verbindende communicatie, emotieregulatie, nieuwe autoriteit en herstelgericht werken meegenomen kunnen worden tijdens het nesten met je groep. Geen groot theoretisch bad, maar wel een eerste verkenning van een aantal visies die noodzakelijk zijn om te nesten. De nesttaal die daarbij hoort, kan je onmiddellijk toepassen in je klas- en schoolwerking.

minimum 3 uur

sessie 2 :  . . .  en DOEN

Nesten is een praktijk, een manier van doen, die je bewust kan (leren) hanteren in je klas of op school, met je kinderen of je team.

Doen en ervaren staat voorop door samen een namiddag te nesten. We oefenen de nesttaal, en experimenteren met Rots & Water, Sherborne en kinderyogaMet een ruime verzameling materialen en technieken krijg je zonder twijfel zin om daarna in je eigen school of klas meteen aan de slag te (durven) gaan. 

minimum 3 uur